Het vlees mooi aankleuren en dan bestrijken met mosterd om daarna te kruiden met peso.
Op een braadslede leggen en daarbij wat stukken ui, wortel, selder en tijm en laurier en op een 150° graden bakken. Meerdere malen bedruipen met het bakvet.
Bij de gewenste gaarheid? het vlees in een zilver papier een 10 tal minuten rusten.
Groenten:
krieltjes gaarkoken met pel, pellen en opwerken met boter en gehakte peterselie, peso.
Boontjes, worteltjes met groen, broccoli, tomaat opgevuld met verse spinazie
Alle groentjes apart garen en op smaak brengen met boter en een sjalotje, afsmaken.
De zeer vaste tomaten (geen dikke) uithalen en kruiden.
De spinazie in wat gestoofde sjalot en look smelten, af smaken, zoveel mogelijk vocht verwijderen en daarna de tomaten mee opvullen.
Saus:
een sjalotje stoven, rode wijn aan toevoegen en wat inkoken, daarna de demi glace erbij en op een zacht vuurtje laten trekken.
De vlees jus erbij en door een chinees steken, afkruiden en afwerken met wat mosterd en een klontje boter.