Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tijm en rozemarijn ragfijn.
Wrijf daarna het vlees in met olijfolie en de kruiden.
Braad het vlees in beetje olie en boter op hoog vuur gelijkmatig bruin, laat het rusten op keukenpapier en breng op smaak met zout en peper.
Pel en snipper de sjalotten en knoflook.
Snij de champignons klein en hak ze fijn in de keukenmachine.
Hak de peterselie grof.
Verhit olie in een steelpan en fruit de sjalotten en knoflook aan.
Voeg daarna de fijngehakte kastanjechampignons toe en aan tot de massa droog is. Mix de champignons massa fijn de keuken machine, samen met de roomkaas en de peterselie.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een flinke plak.
Beleg dit met plakken Ardense ham. Smeer deze vervolgens in met het roomkaasmengsel en plaats de gebraden varkenshaas aan het begin van het bladerdeeg.
Rol deze voorzichtig op en zorg dat de naad aan de onderkant van de varkenshaas komt.
Smeer het deeg in met het losgeklopte ei en plaats het 30 minuten in de oven.
Haal het vlees uit de oven en laat het vervolgens 10 minuten rusten. Snijd het vervolgens in plakken.
Groenten
Kook de boontjes beetgaar in gezouten kokend water.
Omwikkel de groenten met spek en overgiet ze met gesmolten boter.
Bedek met aluminiumfolie en warm ze op in de oven
Saus
Breng de kalfsfond met cognac in een steelpan aan de kook. Laat het geheel tot één derde inkoken.
Voeg de room toe en laat nog even inkoken.
Breng op smaak met de groene peper en peper van de molen.