Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Bananenmousse met speculaas
Ingredienten
4
bananen
rijpe
1
lepel
citroen sap
25
cl
slagroom
10
g
gelatine
2
eieren
3 à 4
eetlepels
advocaat
80
g
suiker
fijne
1
pakje
vanillesuiker
1
pakje
speculaas
Instructies
De gelatineblaadjes in koud water laten weken.
De bananen prakken en deze goed fijn mixen.
Eidooiers met de fijne suiker opkloppen en het eiwit stijf kloppen.
Een weinig room warmen om met de uitgelekte gelatine te mengen, de rest van de room met de vanillesuiker eveneens opkloppen.
De gemixte bananen, de advocaat, de gelatine en de opgeklopte eidooiers mengen
Daarna het opgeklopte eiwit en als laatste de room toevoegen en voorzichtig mengen en afsmaken (met advocaat).
Bediening:
In glaasjes legt men een bodem van fijn verkruimelde speculaas en daarop ¾ bananenmousse.
Laten opstijven in de koelkast.
Voor het opdienen nog wat verkruimelde speculaas er over doen.
Notities
De geprakte bananen mengen met wat citroensap om de kleur te behouden. Geen uur op voorhand doen want dan helpt het citroensap niet meer!