Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Lamsbout , traag gegaard in rode wijn met vergeten groenten en aardappelpuree.
Porties
4
pers
Ingredienten
___Voor het hoofdgerecht:
1,2
kg
lamsbout
zonder been
3
sjalotten
grof gehakt
3
teentjes
look
grof gehakt
takjes
tijm
een paar
takjes
rozemarijn
een paar
3
dl
rode wijn
3
dl
kalfsfond
pezo
zwarte peper
olijfolie
om in te bakken
____Voor de extra sjalotten:
8
sjalotten
grote
boter
om in te bakken
____Voor de verloren groenten:
2
in
Wortelen
grote zandwortels, geschild en inn de lengtevier gesneden
2
Pastinaak
geschild en in de lengte gesneden Een paar takjes rozemarijn.
olijfolie
zout
____Voor de puree
bintjes
geschild en in grote stukken gesneden
melk
volle
boter
zout
Instructies
Kruid het lam met peper en zout en bak de lamsbout rondom in olie. Plaats het lam in een braadslede met sjalotten, look, kruiden, wijn en bouillon.
Plaats de braadslede in en oven op 160°C en bak het lam ongeveer 3 uur. Begiet het lam regelmatig met het vocht in de braadslede.
Haal het vlees uit de bouillon. Giet de saus door een zeef en breng op smaak.
Plaats de ongeschilde sjalotten in een oven op 200°C en bak ze een tiental minuten.
Knijp de sjalotten uit hen vel. Bak ze mooi bruin rondom in boter.
Plaats de groenten op een bakplaat en besprenkel met olie. Verdeel de rozemarijn erover en kruid met zout. Bak ze gaar in een oven op 200°C.
Kook de aardappelen gaar en giet ze af. Plet ze fijn en breng op smaak met melk, boter en zout.
Notities
Verdeel de puree over vier borden. Snijd het vlees en plaats deze op de puree. Giet de saus erover. Serveer met de groenten en sjalotten.