Orloff gebraad, erwtjes op zijn frans en gebakken aardappelen
Porties 4pers
Ingredienten
600gvarkens gebraadof kalf van de carré
160gGruyère kaasgemalen
16sneden ham4 p.p.
1sjalotje
200gchampignons
krielaardappelen
erwtjesuit de diepvriezer, +/-40 per persoon
wat Sla
20uitjes.verse kleine, 5 p.p.
___Vleessaus
kalfsfond
1glas rode wijn
1sjalot
___Mornay saus
0,5lmelk
0,25lroom
Blanke roux
Instructies
Het gebraad kruiden, aankleuren en afbakken in de oven ,ongeveer 3/4 van een uur per kg, Laten afkoelen en in fijne sneetjes snijden
De champignons en een sjalotje fijn cutteren en aanstoven in boter en op smaak brengen met peso en muskaatnoot
Een bechamel saus maken en er de gemalen kaas aan toevoegen (mornay saus)
Een weinig van de saus onder de champignons mengen
Men maak als volgt een torentje:
Eerst een schijfje vlees daarop de champignons pasta en een sneetje ham terug vlees enz.…. na gewenste hoogte
Dit met de bechamel saus naperen. Wat kaas erop en in een voorverwarmde oven warmen en gratineren
De kleine uitjes uitzweten in boter. Na gaarheid de erwtjes toe voegen met een weinig kippen bouillon.
Voor het opdienen er de fijn versnipperde sla onder mengen.
Af smaken
De aardappeltjes in een warme oven afbakken
Een demi glacé maken (sjalot rode wijn en kalfsfond )
Notities
Op een warm bord schikt men bovenaan de aardappelen en de erwtjes
Onderaan lepelt men wat vleessaus en daarop het torentje gegratineerd vlees