Voorverwarm de oven 180°C en bekleed een cakevorm met rechte randen met bakpapier.
Reserveer 1 takje dille om af te werken. Plaats resterende dille in de mengbeker en hak 15 sec. / snelheid 8. Doe over in een kom en zet opzij.
Plaats zalm in de mengbeker en hak 5 sec. / snelheid 5.
Voeg forel toe en hak 5 sec. / snelheid 5
Voeg roomkaas, slagroom, eieren, zout en peper toe en mix 40 sec. / snelheid 4.
Voeg opzij gezette gehakte dille toe in de mengbeker en mix 10 sec. / snelheid 3.
Giet de helft van deze bereiding in de voorbereide bakvorm en maak glad met behulp van de spatel. Bedek met een laag van ong. 80 g gepelde rauwe scampi’s. Giet de bereiding over de scampi’s in de bakvorm en maak glad.
Bedek de bakvorm met folie en bak gedurende 1 uur (180°C).
Ondertussen, bak resterende 20 g scampi’s in wat olie op een matig vuur tot deze mooie roze kleuren. Zet vervolgens op om af te koelen.
Laat de terrine in de bakvorm gedurende 10 minuten afkoelen en draai vervolgens om op een serveerschaal.
Laat volledig afkoelen versier met de gebakken scampi’s en opzij gehouden dille.
Reinig droog de mengbeker uit om de crème fraiche te maken.
Gepeperde crème fraiche
Plaats zure room, crème fraiche, groene peperkorrels, zout, citroensap en peper in de mengbeker en mix 20 sec./snelheid 4.
Doe over in een sauskom en dien op samen met een sneetje van de zalmterrine.
De instructies met tijd en snelheid zijn voor de gebruikers van een thermomix. Het mixen kan ook met een blender, de tijd van het blenden zal afhangen van het type toestel.