Fileer de zeebaars en ontvel hem.
Snij daarna de baars in zeer fijne plakjes.
Leg op een koude gn-plaat ingestreken met een beetje olijfolie.
Dressing:
Dressing : limoensap, rijstazijn, olijfolie en geraspte gember.
Eventueel beetje zoet maken met honing. ( kan ook met suchi azijn ipv rijst azijn, is dan al wat zoeter). Een deel van de dressing aanbrengen op de zeebaars, zo begint de koude garing.
Andere garnituur die dan in de overige dressing mag: -Chili peper ontdaan van zaadjes en zeer fijn gesneden.
-Granaatappel klaarmaken.
-Komkommer in brunoise. -Tomaat emonderen en in brunoise snijden.
-Lente ui zeer fijn snijden.
-Avocado in blokjes snijden, 1 cm om 1 cm. Van de parures kunnen we een puree maken met zure room of yoghurt of opgeklopte room, limoensap, pezo.
Afwerking
Alles dresseren en afwerken met wat koriander blaadjes, grof zeezout en cress.