Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Garnalen bisque met zachte curry -838-
Porties
10
personen
Ingredienten
2
l
visfumet
0,5
kg
garnaalpellen
250
g
garnalen
ongepelde
1
mirepoix bordelaise
1 uien, 2 wortel en 2 takken selder
1
teentje
look
tomatenpuree
curry poeder
een beetje
witte wijn
80
g
bloem
Cognac
of Armagnac
zout
cayennepeper
bouquet garni.
tijm, laurier, peterseliestengels
60
g
olijfolie
2
dl
room
dragonstengels
Instructies
Garnalen pellen
Garnaalpelletjes in braadpan met olie sauteren (hoog vuur kort bakken)
Mirepoix suer (stoven)in kookpot
Garnaalpellen overscheppen in kookpot (zonder de olie)
Tomater +bouquet garni.+ look + dragonstengels
Klein beetje cognac over de garnalen gieten en flamberen
Singer (bestrooien) met bloem (40 g /liter)
Mouiller (bevochtigen)met witte wijn + visfumet.
Curry poeder (een beetje - 1 koffielepeltje)
20 min. frémir (zachtjes koken )
Passer door puntzeef
Opkoken
Kruiden met zout en cayennepeper
Eventueel mixer (indien nodig)
Parfumer met cognac.
Notities
In consommétassen serveren + garnituur van garnalen + bisque
Bovenop wat half geklopte room + kerriepoeder
Onder de salamander (grill) plaatsen en glacer (kleuren)