Ga terug Email Link
Afdrukken

Boeuf Bourguinion, krielaardappeltjes, groene asperges en basilicumolie -988-

Porties 1 persoon

Ingredienten

  • 150 g riblappen of sucadelappen
  • 75 ml wijn volle rode
  • 75 g ontbijtspek blokjes
  • 75 g wortel
  • 0.5 blaadje laurier
  • 0.25 ui grote
  • 75 ml water
  • 0.5 eetlepels bloem
  • pezo
  • 0.25 blokje runderbouillon Maggi
  • 50 g champignons in plakjes
  • 100 g krielaardappelen
  • look
  • rozemarijn
  • 50 g goeie boter
  • 0.25 blikje tomatenpuree
  • 150 g basilicum
  • 500 ml olijfolie
  • 2 asperges groene pp

Instructies

  • Verhit een braadpan en voeg de spekjes toe. Bak deze 5 minuten iets krokant. Schep deze daarna uit de pan en schep het meeste vet er uit zodat er een klein beetje overblijft om het vlees in te bakken.
  • Snijd het vlees in stukken van ca. 3 cm en doe in een kom. Breng op smaak met peper en zout en schep de bloem er door. Voeg daarna toe aan de pan en bak rondom mooi bruin.
  • Snipper de ui en knoflook en voeg toe aan het vlees en bak even mee. Snijd ook de wortel in plakjes en voeg toe.
  • Roer de tomatenpuree er door.
  • Schenk na een paar minuten de rode wijn er bij en laat de alcohol verdampen.
  • Voeg dan ook het water met het runderbouillon blokje en laurier blaadjes toe en breng zachtjes aan de kook. Laat de boeuf bourguignon ca. 2,5 uur zachtjes stoven met deksel op de pan.
  • Voeg daarna de champignons en spekjes toe en stoof nog ca. 25 minuten mee met de boeuf bourguignon.
  • De krielaardappelen wassen en in oven zetten met look – rozemarijn – olijfolie en pezo

Notities

Sukadelappen, in Vlaanderen ook endvogel of zenuwstuk, zijn lappen rundvlees gesneden van het sukadestuk, dat is een van de negen onderdelen uit de runderschouder. Het sukadestuk is gelegen tegen het schouderblad.
Riblappen zijn malser dan sucadelappen omdat ze meer vet bevatten. Dit geeft het een rijkere smaak, waardoor ze heerlijk zacht zijn om te eten. Sucadelappen zijn beter geschikt om bijvoorbeeld te stoven.