Ga terug Email Link
Afdrukken

Bokkenpootjes -909-

Porties 30 koekjes

Ingredienten

Bisquit

  • 250 g eiwit
  • 250 g suiker
  • 200 g amandelpoeder ingrediënt broyage
  • 200 g bloemsuiker ingrediënt broyage
  • 75 g maïzena ingrediënt broyage
  • 25 g bloem ingrediënt broyage
  • 1 snuifje zout
  • 2 druppeltjes vanille extract 2 a 3

Boterroom (crème au beure)

  • 375 g melk
  • 225 g suiker
  • 2 vanillestokjes
  • 25 g suiker
  • 125 g room
  • 4 eidooiers
  • 40 g crèmepoeder
  • 480 g boter op kamertemperatuur

Afwerking

  • 500 gr chocolade zwarte

Instructies

Bisquit

  • De broyage, amandelpoeder en bloemsuiker, samen met de bloem en de maïzena zeven
  • Het eiwit tot een stevig schuim kloppen en er beetje bij beetje de suiker onder kloppen.
  • De broyagemassa onder het schuim spatelen. Het snuifje zout en vanille extract toevoegen. De massa in een spuitzak met effen spuitmond doen en op een bakplaat met bakpapier spuiten in reepjes.
  • Ongeveer 12 minuten bakken in de oven bij 180 °

Boterroom (crème au beure)

  • Breng de melk, suiker, vanillemerg en -stokjes aan de kook. Klop de suiker met de room, eidooiers en crèmepoeder op. Verwijder de vanillestokjes en giet wat kokende melk op de koude massa. Schenk dit terug bij de kokende melk en blijf kloppen tot een dikke banketbakkersroom. Giet onmiddellijk in een koude kom en dek af met plastiekfolie. Laat de banketbakkersroom afkoelen in de koelkast.
  • Draai de boter luchtig in de keukenrobot. Voeg geleidelijk de koude banketbakkersroom toe. Schep het beslag in een spuitzak en spuit laagjes tussen de lepeltjes biscuit. Na afkoelen vullen met boterroom, laten koud worden in de koelkast.

Afwerking

  • Als laatste gaan we 500 gr zwarte chocolade smelten en de uiteinden van de bokkepootjes hierin dompelen. Bewaar na afkoeling van de chocolade in de koelkast en daarna opdienen

Notities

Van Roy Luc