200gpoon rode of grauwe. Filet zonder vel in strookjes gesneden
Venkel
0,25venkelin julienne gesneden
venkelgroen
Vissoep
1uigrote, grofgesneden
1rode paprikagrofgesneden
1courgettegrofgesneden
1tomaatin 8 gesneden
1venkelgrofgesneden
1eetlepeltomatenpuree
1lvisfumet
25clwitte wijn
10clRicard
bouquet garnitijm, laurier en peterseliestengels
pezonaar smaak
Rouille
100gmayonaisse
20clvissoepingekookte
citroensapenkele druppels
1teentje lookgepureerd
safraanenkele draadjes
pepernaar smaak
Afwerking
broodcroutons
Instructies
Vissoep
Stoof de groenten met het kruidenbosje aan in olijfolie, voeg de tomatenpuree toe, blus met Ricard, giet de witte wijn en visfumet erbij. Laat een 20-tal minuten pruttelen, mix en giet door een fijne zeef. Kruid naar smaak.
Rouille
Meng de mayonaise met de vissoep en wat citroensap. Voeg het teentje look en de saffraan toe. Kruid met peper.
Afwerking
Schik de stroken grauwe poon, de venkelslierten, het venkelgroen, de rouille en de croutons in warme diepe borden. Serveer er aan tafel de hete soep bij.