Ga terug Email Link
Afdrukken

Kabeljauwhaasje met pesosaus en puree met bieslook -887-

Porties 4

Ingredienten

  • 4 kabeljauwfilets
  • 4 pruimtomaten
  • olijven zwarte ontpit
  • 20 cl olijfolie
  • 2 cl wijnazijn
  • 125 gr tapenade groene olijven
  • 500 gr aardappelen voor puree
  • melk
  • bieslook
  • pezo
  • nootmuskaat
  • basilicum verse

Instructies

  • Tomaten ontvellen en ontpitten en daarna in kleine stukjes snijden . Vermeng deze met de azijn ,de gehakte verse basilicum en de olijfolie . Verwarm deze saus zachtjes op het vuur zonder te laten koken .
  • Maak een lekkere puree en meng er de bieslook en een sjalotje onder .
  • Bak beide zijden van de kabeljauw in olijfolie in een pan en zet ze daarna gedurende 8 minuten in een voorverwarmde oven op 180° .
  • Leg de warme puree op een bord , smeer de kabeljauw in met de tapenade en lepel er een beetje saus over en eventueel 2 zwarte olijfjes . Afwerken met een blaadje basilicum

Notities

Flesje Chablis d’r bij en t’ is in orde .
Robert