Kuis de zalmfilet volledig op.
Verwijder de bruine vetlaag en spoel in ijswater.
Hak de filet met behulp van een scherp mes in kleine dobbelsteentjes van maximaal 3 mm³.
Bewaar de gesneden filet in de koelkast.
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij deze eveneens in dobbelsteentjes.
Besprenkel met citroensap om de witte kleur te behouden.
Snipper de sjalotten en de bieslook fijn en meng deze met de gesneden zalmfilet.
Voeg vervolgens de appeltjes en de olijfolie toe en kruid het geheel met limoensap, grof zeezout en pepermolen.
Snijd 8 ronde vormen uit de gerookte zalm en bekleed 5 ervan met de gemaakte mengeling.
Dek af met de overige plakjes gerookte zalm en versier het bekomen kroontje met de jonge preischeuten.
Saus
Vermeng de mayonaise met de magere yoghurt en breng op smaak met kerriepoeder, peper en zout.