Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Witloofsoepje met grijze garnalen en spekkorstjes
Porties
12
Ingredienten
3
stengels
prei
3
stengels
selder
witte
6
stronken
witloof.
3
uien
3
l
Kippenbouillon
2
sneden
spek
(0,5 cm)
100
g
garnalen
grijze
Instructies
Versnij al de groenten zeer fijn maar hou 2 witloofstronken apart.
Laat deze mooi glanzen in boter en bevochtig vervolgens met de bouillon.
Voeg na halve kooktijd 300 g aardappelen toe en laat de soep verder garen.
Snij het spek in een mooie brunoise en bak deze knapperig.
Snij de laatste twee witloofstronken in julienne en behoud deze als garnituur.
Notities
Breng de soep aan de kook en werk af met spek, witloof en garnalen.