Ga terug Email Link
Afdrukken

Witloofsoepje met grijze garnalen en spekkorstjes

Porties 12

Ingredienten

  • 3 stengels prei
  • 3 stengels selder witte
  • 6 stronken witloof.
  • 3 uien
  • 3 l Kippenbouillon
  • 2 sneden spek (0,5 cm)
  • 100 g garnalen grijze

Instructies

  • Versnij al de groenten zeer fijn maar hou 2 witloofstronken apart.
  • Laat deze mooi glanzen in boter en bevochtig vervolgens met de bouillon.
  • Voeg na halve kooktijd 300 g aardappelen toe en laat de soep verder garen.
  • Snij het spek in een mooie brunoise en bak deze knapperig.
  • Snij de laatste twee witloofstronken in julienne en behoud deze als garnituur.

Notities

Breng de soep aan de kook en werk af met spek, witloof en garnalen.