Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Konijn met geuze
Porties
10
Ingredienten
3
konijn
3
flessen
geuze
75cl
12
rode uien
tijm
verse
laurier
300
g
suiker
bruine of bastaardsuiker
boter
1/2
l
fond
bruine
maïzena
Instructies
Verwijder de nieren, de longen en de lever.
Behoud enkel de lever en versnijd hem fijn.
Verwijder de bouten en de voorpoten van het konijn en hak de rug in 3 stukken.
Bak al deze stukken goudbruin in de pan en leg ze dan vervolgens in een ovenrecipiënt.
Bestrooi met suiker, grove brunoise van uien, tijm, laurier en pezo.
Laat vervolgens 10 minuten garen in voorverwarmde oven van 180°C en overgiet deze dan met geuze en de fijngesneden lever.
Laat dit geheel nog 20 minuten garen en giet het geheel in een kookpan.
Wanneer de bouten gaar zijn, is de bereiding af en kan deze gebonden worden met maïzena.
Notities
Eventuele garnituur: zilveruitjes en Parijse paddestoelen pruimen Serveren met hertoginnenaardappelen (= aardappelpuree met boter en dooiers)