Ga terug Email Link
Afdrukken

Citroenvlaai met frambozen en thee van citroenmelisse

Porties 6

Ingredienten

  • 1 taartbodem
  • 350 g suiker kristalsuiker S1
  • 8 eieren
  • 3 dl slagroom
  • 2 limoenen om te raspen
  • 2 dl limoensap
  • 1 dl citroensap
  • 300 g frambozen verse
  • 1 bot Munt
  • 1 bot citroenmelisse

Instructies

  • Bak de taartbodem blind in een oven van 175°C gedurende 15 minuten.
  • Wrijf hem in met een beetje eiwit en plaats hem nog een 2-tal minuten in de oven.
  • Dit zal een laagje maken zodat de korst niet dadelijk plat wordt in de koelkast.
  • Klop de eieren en de suiker in een kom en voeg er de sappen aan toe.
  • Zet de taartbodem terug in de oven en giet er het mengsel op.
  • Bak ze in ongeveer 45 min op 180 °C
  • Haal ze uit de oven en laat afkoelen in de koelkast.
  • Klop de room op met wat suiker.
  • Schik de taart op het bord met wat frambozen en een soeplepel verse room.
  • Rasp hierover wat limoen en serveer bij voorkeur met een Wortegemse jenever.