Fileer zorgvuldig de tongfilets.
Reinig de spinazie en ontdoe ze eventueel van de harde nerven.
Blancheer de spinazie.
Beleg 2 tongfilets met een plakje gerookte zalm en daarop de koude geblancheerde spinazie.
Rol ze op in een cilindervorm en verpak ze in de filodeeg.
Zorg met behulp van wat water dat de pakjes goed gesloten zijn.
Bak de rolletjes in de oven op een geoliede plaat gedurende een tiental minuten op 200 °C.
Stoof de fijngehakte sjalotten aan in wat olie.
Blus met de witte wijn, de fumet en de room.
Laat inkoken tot de helft.
Voeg de gekuiste en van de stelen ontdane waterkers toe.
Mix dadelijk het geheel voor het behouden van de mooie groene kleur.
Monteer met de boter en breng op smaak met peper en zout.
Dresseer de schuingesneden rolletjes op de warme borden en napeer de saus er rond.
Versier eventueel met enkele takjes waterkers.
Men kan de schartongen vervangen door een andere vaste vis zoals griet, snoekbaars,.. maar dit drijft de prijs enorm de hoogte in!