Ga terug Email Link
Afdrukken

Schartongfilets in filodeeg met spinazie

Porties 10

Ingredienten

  • 2 kg schartong mooie van circa 400 g stuk
  • 10 plakjes zalm gerookte
  • 1 kg spinazie verse jonge
  • 10 blaadjes Filodeeg
  • 4 sjalotten
  • 5 dl witte wijn droge
  • 5 dl visfumet
  • 100 g boter verse
  • 2 waterkers botten

Instructies

  • Fileer zorgvuldig de tongfilets.
  • Reinig de spinazie en ontdoe ze eventueel van de harde nerven.
  • Blancheer de spinazie.
  • Beleg 2 tongfilets met een plakje gerookte zalm en daarop de koude geblancheerde spinazie.
  • Rol ze op in een cilindervorm en verpak ze in de filodeeg.
  • Zorg met behulp van wat water dat de pakjes goed gesloten zijn.
  • Bak de rolletjes in de oven op een geoliede plaat gedurende een tiental minuten op 200 °C.
  • Stoof de fijngehakte sjalotten aan in wat olie.
  • Blus met de witte wijn, de fumet en de room.
  • Laat inkoken tot de helft.
  • Voeg de gekuiste en van de stelen ontdane waterkers toe.
  • Mix dadelijk het geheel voor het behouden van de mooie groene kleur.
  • Monteer met de boter en breng op smaak met peper en zout.
  • Dresseer de schuingesneden rolletjes op de warme borden en napeer de saus er rond.
  • Versier eventueel met enkele takjes waterkers.
  • Men kan de schartongen vervangen door een andere vaste vis zoals griet, snoekbaars,.. maar dit drijft de prijs enorm de hoogte in!