Ga terug Email Link
Afdrukken

Staartvis. Osso Bucco van staartvis met witloof

Porties 6

Ingredienten

  • 1,3 kg staartvis zonder vel
  • 12 stronken witloof
  • 300 g aardappelen
  • 300 g wortelen
  • 50 g wintertruffel
  • 10 dl kalfsfond
  • 250 g boter
  • 6 inoxringen van 9 cm en 2 cm hoog

Instructies

  • Snij de kern uit de witloofstronken en maak de blaadjes zorgvuldig los.
  • Smoor de grootste blaadjes in wat boter met peper en zout en snij de rest in julienne.
  • Maak een stoemp van de aardappelen en de wortelen.
  • Breng op smaak met wat boter.
  • Snij de staartvis met de middengraat in moten.
  • Wentel even in de bloem en bak goudbruin in olijfolie.
  • Zet ze daarna een 5 minuten in een oven van 180°C.
  • Neem een inoxring en leg zorgvuldig de blaadjes overlappend met de uiteinden over de ringen.
  • Leg hierin een bodem wortelstoemp.
  • Zet een moot zeeduivel hierop en plooi de witloofblaadjes naar binnen toe zodat er zich een pakket vormt.
  • Warm de kalfsfond en monteer hem met wat boter.
  • Zet de pakketjes nog een 3 tal minuten in de oven.
  • Schik ze dan op een warm bord en nappeer de saus er rond.
  • Voeg enkele sneetjes truffel toe als decoratie.