Ga terug Email Link
Afdrukken

Zeetong meniere

Porties 4

Ingredienten

  • 4 tongen van 3 à 4 in 1 kg
  • boter
  • 2 citroenen
  • peterselie Gehakte
  • enkele sla soorten
  • olie
  • aardappelen friet
  • wat bloem
  • pezo
  • azijn wijn
  • azijn Xeres

Instructies

  • De tongen reinigen en van hun vel ontdoen.
  • In de bloem wikkelen, goed afkloppen en in gesmolten boter gaarbakken en kruiden met peper en zout.
  • De aardappelen wassen, schillen en in frietjes snijden naar de gewenste dikte.
  • Een eerste maal pocheren op een temperatuur van 150 à 160 graden.
  • Daarna afbakken op een 180 à190 graden.
  • De sla mengen met de olie en de azijnen.
  • Bediening
  • Op een warm bord met een halve citroen en gehakte peterselie, genapeerd met de bakboter.
  • Eventueel de vis fileren.

Notities

Liefst een tefal pan gebruiken. Soorten frieten: pommes paille; pommes allumettes; pommes frites; pommes pont-neuf.