Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Zeetong meniere
Porties
4
Ingredienten
4
tongen
van 3 à 4 in 1 kg
boter
2
citroenen
peterselie
Gehakte
enkele
sla
soorten
olie
aardappelen
friet
wat
bloem
pezo
azijn
wijn
azijn
Xeres
Instructies
De tongen reinigen en van hun vel ontdoen.
In de bloem wikkelen, goed afkloppen en in gesmolten boter gaarbakken en kruiden met peper en zout.
De aardappelen wassen, schillen en in frietjes snijden naar de gewenste dikte.
Een eerste maal pocheren op een temperatuur van 150 à 160 graden.
Daarna afbakken op een 180 à190 graden.
De sla mengen met de olie en de azijnen.
Bediening
Op een warm bord met een halve citroen en gehakte peterselie, genapeerd met de bakboter.
Eventueel de vis fileren.
Notities
Liefst een tefal pan gebruiken. Soorten frieten: pommes paille; pommes allumettes; pommes frites; pommes pont-neuf.