Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Zeetong filet met Rieslingsaus
Porties
4
Ingredienten
12
zeetong
filets
3 à 4
asperges
groene en witte
80
g
garnalen
grijze ,gepelde
sjalotje
fijn gehakt
3
eidooiers
250
g
boter
hoeve
Riesling
citroensap
pezo
muskaatnoot.
1
takje
dille
of platte peterselieals garnituur
Instructies
De zeetongfilets oprollen en in beboterde vuurvaste ovenschotel plaatsen.
Afkruiden met wat peper en zout, een weinig riesling overgieten en de gehakte sjalot.
Koel bewaren voor gebruik.
4 à 5 minuten in een voorverwarmde oven gaarstoven.
De gereinigde asperges in schuine stukken van 1 cm lang snijden en beetgaar koken in gezouten water ( de witte en de groene apart).
Bij gebruik opwarmen in gesmolten boter en afkruiden met peper, zout en muskaat.
De saus is een mousseline met riesling met als garnituur de gepelde garnalen
Mousseline: de eidooiers met riesling en peper en zout opkloppen en vermengen met gesmolten geklaarde boter en een weinig citroensap.
Bediening
Op een warm bord.
In het midden de asperges, de zeetongrolletjes rondom en overgieten met de saus.
Afwerken met een takje dille of platte peterselie.
Notities
De zeetongfilets niet te gaar koken anders hebben we een puree van vis. Alles op het laatste ogenblik bereiden.