Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Kaastaart, pajotse
Porties
8
porties
Ingredienten
1
kruimeldeeg
uitgerold
500
g
kaas
magere verse, platte kaas
150
g
suiker
4
eieren
1 à 2
appelen
6
eetlepels
amandelen
gemalen
2 à 3
druppels
amandelextract
2
eetlepels
maïszetmeel
Instructies
Leg het uitgerolde kruimeldeeg met het bakpapier in een springtaartvorm van 28 cm diameter en 4 cm hoogte.
Doorprik het deeg met een vork.
Snij de geschilde appelen in schijfjes en schik ze naast elkaar op het deeg.
Meng de verse kaas met de eidooiers, de suiker, de gemalen amandelen en de druppeltjes amandelextract en ten slotte het zetmeel.
De eiwitten zeer stijf opkloppen en voorzichtig onder het mengsel mengen.
Dit alles over de appelen gieten en 1 uur laten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden zonder de oven te openen.
Bediening
Op een klein bordje eventueel versierd met wat fruit.
Notities
Als je met een naald of vork in de taart prikt moet deze droog zijn.