Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Foubonnesoep met korstjes
Porties
4
Ingredienten
2
uien
wat
prei
wit
1
stukje
selder
bleekselder
1
tas
bonen
droge
beetje t
tomatenpuree
1
snede
Brood
1
stukje
spek
gerookt
boter
pezo
weinig
Kippenpasta
Instructies
De groentjes goed reinigen en wassen.
De boontjes op voorhand een uurtje of twee in veel water weken. (gaat ook zonder te weken maar de kooktijd is dan langer)
De groentjes stoven zonder te kleuren, wat tomatenpuree toevoegen en wat laten meestoven.
Bevochtigen en kippenpasta aan toevoegen.
De boontjes erbij, aan de kook brengen en tenslotte, het stukje spek erbij.
Op een zacht vuurtje garen.
Wanneer het spek gaar is, eruit nemen en in kleine stukjes snijden voor de garnituur.
Eens gaar, 2 maal mixen en afsmaken.
Het brood in stukjes snijden en in de oven zonder vetstof kleuren.
Bediening
In een warm soepbord met als garnituur het spek en de korstjes.
Notities
De bedoeling is dat de soep niet rood is maar een roze schijn heeft.