Lamsspiesjes op zijn Marokkaans met saffraan rijst
Porties 4
Ingredienten
250grijst
kippenpasta
saffraan
4 Ć 6 lamsfilets
____Voor de marinade
1dlolijfolie
Cayennepeper
komijnzaadjes
1scheutje rode wijn
1uifijn versnipperde
2eetlepels koriandervers gehakte
2eetlepels muntvers gehakte
1/2botpeterselievers gehakte Platte
2theelepels oreganoverse
__Saus
150mlyoghurtnatuur
pezo
koriandervers gehakte
6spiesjes
Instructies
Men snijdt het vlees in blokken van 2 cm op 2 cm en laten deze een paar uur in de marinade marineren.
Daarna steekt men deze op de spiesjes met tussen het vlees een dikke schijf courgette en een kerstomaat.
Gewoon bakken naar gewenste gaarheid een paar minuten voor het opdienen.
De rijst mengt men met de ingrediƫnten en het water (100gr rijst is 200gr water).
De saus mengt men de yoghurt met de kruiden en de koriander.
Bediening
Op een warmbord schikt men de rijst en de brochette en men napeert een weinig het vlees gedeeltelijk, de rest van de saus en de rijst dient men apart op.
Notities
Als men de spiesjes wat in lauw water weekt splitsen deze niet. Indien men beschikt over een struik rozemarijn kan men de dikkere takjes gebruiken als spiesje, deze geven een heel fijne smaak af.