Ga terug Email Link
Afdrukken

Driekoningen gebak

Porties 8

Ingredienten

  • 2 bladeren bladerdeeg
  • 100 g boter
  • 200 g amandelpoeder
  • 100 g suiker
  • 1 pakje vanille suiker
  • 3 eieren
  • 1 eidooier om te doreren
  • 50 g bloem

Instructies

  • Men laat de oven voorverwarmen op 220 graden
  • Men bekleed de bakvorm met één blad bladerdeeg en prikken er een weinig in met een vork
  • Van het andere blad snijden we een ronde die juist in de bakvorm past en met de restjes maakt men sterretjes of een andere versiering
  • Meng de suiker en de vanille suiker met het amandelpoeder en daar door roeren we de zachte boter
  • daarna de eieren één voor één en tenslotte de bloem
  • men bestrijkt de randen van het blader deeg met de eidooier die we met wat water gemengd hebben en doen de farce erin dan verstopt men een droge boon of amandelnoot en bedekken de taart met de ronde vorm goed aan de kanten aandrukken,
  • doreren en de versiering aanbrengen
  • 40 minuten bakken in de oven
  • Bediening
  • Op een dessert bordje