Ga terug Email Link
Afdrukken

Garnalen. Toatjespap met grijze garnalen

Porties 4

Ingredienten

  • 1 kg aardappelen
  • karnemelk Verse
  • boter
  • garnalen grijze
  • 4 eieren
  • pezo
  • muskaat
  • peterselie Gehakte

Instructies

  • De aardappelen schillen, wassen en garen in kokend gezouten water.
  • Pureren en afwerken met een klontje boter, peso, muskaat en karnemelk.
  • De eieren in kokend gezouten water 4 min koken en pellen.
  • Een weinig boter smelten.
  • De garnalen eventueel pellen.
  • Bediening We doen de puree in een diep, warm bord, maken een kuiltje in het midden waarin we het ei leggen dat we overgieten met een weinig boter en afkruiden met wat peso.
  • We strooien er wat garnaaltjes rond en werken af met gehakte peterselie. Op het einde geven we een sneetje in het eitje zodat de dooier er lichtjes uitloopt.

Notities

Een oud gerechtje, simpel maar zeer lekker.