Ga terug Email Link
Afdrukken

Staartvis. Curry van staartvis en kokosmelk

Porties 4

Ingredienten

  • 300 g rivierkreeften vlees
  • kokosmelk
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 chilipepertje zonder de zaadjes
  • 100 g zeekraal
  • 300 g rijst risotto
  • boter
  • olijfolie
  • amandelen schilfers
  • Parmezan kaas
  • witte wijn
  • Kippenpasta
  • kurkuma
  • pezo
  • koriander
  • 4 staartvis volledig

Instructies

  • Vis in stukken verdelen in ongeveer 4 op 4 cm,
  • De uien en de look fijn snijden ,
  • De citroen & tijm hakken,
  • Van beide citroenen een dikke zeste snijden en pressen,
  • De tomaten pellen, pitjes verwijderen en in dikke stukken snijden.
  • De vis lichtjes in de bloem wentelen en mooi kleuren met olijf olie in een pan. De vis eruit nemen en kruiden met peso. In dezelfde pan de ui en look aanstoven met de bruine suiker en de citroen tijm en de curry.
  • De vis plaats men in een ovenschotel en men voegt er het mengsel aan toe.
  • De stukjes tomaat erbij en de citroen sappen en zeste’s, de kokosmelk erop en een 15 tal minuten stoven in een oven.
  • Na gaarheid zeste’s eruit nemen!
  • De rijst samen met de fijngesneden sjalot garen met de kippen bouillon.
  • Bediening:
  • Opdienen op een warm bord, bestrooid met fijn gesneden koriander.