Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Kaastaart met ananas en speculaas
Porties
6
personen
Ingredienten
1
rol
kruimeldeeg
500
g
kaas
halfvolle
4
eieren
225
g
ananas
stukjes op blik
150
g
suiker
75
g
speculaas
30
g
pudding vanille
Instructies
Laat de ananasstukjes goed uitlekken.
Verkruimel de speculaas ( in een plastiekzak en met een deegrol erover rollen),
het eigeel van het wit scheiden,
de kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm leggen, goed aandrukken en met een vork in prikken.
Leg daarna drie vierde van de gekruimelde speculaas op de bodem en verdeel er de ananas stukjes over.
Klop de eidooiers los met het puddingpoeder, roer de suiker door de verse kaas
de eiwitten héél stijf kloppen en met de kaasbereiding mengen.
Dit gieten we dan over de ananas en verdelen de rest van de speculaas over de randen van de taart.
In een voorverwarmde oven (175°) gedurende ongeveer 45 à 55 minuten.
Notities
Op een dessertbordje eventueel met wat seizoenfruit versieren