Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Scampi en asperges in kokosmelk met milde kerrie
Porties
4
pers
Ingredienten
5
scampi's
niet gepelde tijgerscampi's per persoon
300
g
asperges
witte , vers of diepvries
0,2
l
kokosmelk
blik
1/4
blokje
visbouillon
1
eetlepel
boter
look
Ajuin
1
eetlepel
kerrie
Topaz
1/4
potje
bieslook
verse
3
takjes
koriander
verse
pezo
sausbinder
Instructies
- Leg de scampi's 2 min. in heet water en pel ze. Dep goed droog en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).
- Snipper de koriander grof.
- Snipper het bieslook fijn, u hebt 1 eetl. nodig.
- Asperges snijden in 3 à 4 stukken.
Verse asperges schilt u eerst met een dunschiller, van onder de kop naar beneden.
(diepgevroren asperges eerst oppervlakkig ontdooien)
Bereiding (15 min.)
Vooraf:
1. Visbouillon maken. De look en de sjalot doorschijnend aanbakken in boter, de harnassen even mee in de pan.
Het blokje visbouillon toevoegen samen met een beetje water en effen doorkoken.
Zeven en behouden.
2. Smelt de boter in een kookpan/wok en doe er de stukken asperge in. Roer om en voeg de kokosmelk, visbouillon en de kerrie toe.
Breng op smaak met peper, een weinig zout.
Laat onafgedekt zachtjes sudderen gedurende 8 min.
Moment zelf
4. Bak de scampis in boter en voeg ze bij de asperges.
Bind, naar gewenst dikte, lichtjes met sausbinder.
5. Voeg het gesnipperde bieslook en de gesnipperde koriander toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Notities
Versier met wat grof gehakte koriander en geef er een minibroodje bij .