Uientaart met gekarameliseerde peren, brie en walnoten
Porties 4pers
Ingredienten
4uienmiddel grote
2peren niet te rijp en goed vast
1Franse briemooi spie van
Enkele walnoten
notensla
takjes rozemarijnverse
Wat boter,
pezo
1ei
olijfolie
suikerfijne
azijnrode wijn (of een andere naar smaak)
Instructies
De uien schillen, in twee snijden en er fijne lamellen van snijden. Deze stoven in boter en een weinig olijfolie tot ze gaar zijn en lichtjes goudkleurig. Afkruiden en mengen met wat rozemarijn.
De peertjes pellen, het klokhuis verwijderen, in schijfjes snijden en in boter en suiker garen en karamelliseren. De noten grof hakken en bakken in een pan zonder vet.
Op een oven schotel plaatst men bakpapier en daarop het bladerdeeg dat men met losgeklopt eigeel insmeert. Een cm van de randen word niet belegd daar deze
mooi moet opkrullen (is toch de bedoeling).
Men verdeelt de uien, daarop de peertjes en daarop de brie. Afbakken op 180°
Notities
Wat noten erover doen en opdienen met notensla gemengd met olie en azijn en op smaak gebracht