Rivierkreeftjes in lauwe aardappelsalade met gezouten spek en pittige citroen vinaigrette -584-
Porties 4pers
Ingredienten
600gkrieltjes
4sneden spekgezouten
100gspekgezouten
150grivierkreeftenvlees
Wat raketsla
beetje citroensap
2theelepels Mosterd
1Citroengeraspte
1teentjelookfijn gehakt
olijfoliefijne
pezo
Instructies
De krieltjes fijn schillen en in plakjes snijden van een halve cm, wassen en gaar koken in gezouten water en een weinig azijn. De sneetjes spek krokant bakken. De spek reepjes eveneens bakken. De vinaigrette maken en afsmaken. Als de aardappels gaar zijn, afgieten en mengen met de vinaigrette, de spekblokjes, de raketsla en de rivierkreeftjes.
Notities
Verdeel over de borden, afwerken met het sneetje krokant spek en een rivier kreeftje. Nog wat citroensap er over en een draai van de pepermolen .