Varkenshaasje in gerookt spek opgerold met groene kruiden
Ingredienten
1varkenmooi haasje
4sneden spek.gerookt
dragon
peterselie
basilicum
tijm
rozemarijn
koriander
look
boontjes
aardappelen.kriel
boter
ui
rode wijn
kalfsfond
pezo
muskaat
1soeplepelmosterd
Instructies
Het haasje mooi opkuisen en kruiden peper en zout.
Alle kruiden hakken en goed door elkaar mengen.
Het vlees in boter kleuren en dan in de groene kruiden rollen. Men legt het gerookt spek naast elkaar, het haasje erop en toe rollen. Het haasje in een oven op 180 ° laten garen, het vlees mag nog mooi rosé zijn.
Saus: ui uitzweten, rode wijn erbij inkoken, fond erop laten trekken, doorsteken, afsmaken. Voor het opdienen afwerken met wat mosterd.
Groentjes: boontjes beetgaar koken in veel water, direct afgieten en onder koud water afkoelen. Voor gebruik een ui fijn versnipperen en stoven in boter, boontjes erop, kruiden, peso en muskaat.
Aardappelen: de krieltjes wassen, beetgaar koken, in de lengte doorsnijden, wat peper en zout erop, olijf olie en fijn gehakte tijm.
Notities
Bediening: Alles mooi schikken op een warm bord en saus apart opdienen.