Tarbot, gebakken op een bedje van jonge spinazie, mousseline saus, grijze garnalen en pleurotten -697-
Porties 4
Ingredienten
130gtarbotals voorgerecht: 80 g
24blaadjesspinaziejonge
roosjesbroccoli
200gpleurotten
60ggarnalengrijze
wat boter
1sjalot
_____Voor de mousseline :
4eidooiers
scheutjewitte wijn
citroensap
200gboterboerenboter
pezo
takjes Dille
Instructies
De sjalot en de pleurotte in een mooie groffe brunoise snijden en in boter aanstoven, kruiden met pezo.
De blaadjes spinazie wassen en van hun steeltje ontdoen.
De broccoli beet gaarkoken en afkoelen in koud water daarna kruiden boter peper en zout
De vis mooi aankleuren, kruiden en nadien in de oven garen.
De 4 eidooiers mengen met 4 lepels witte wijn en 2 lepels water en peso, de boter smelten.
De eidooiers opkloppen, in acht vorm, op een matig vuurtje of in een bain –marie. Eens deze een binding krijgen, van het vuur nemen en er de gesmolten boter bij mengen (zelfde temperatuur!!!!!!!!!!)
Citroen sap toevoegen en op smaak brengen.
Notities
Opdienen : Op een warm rond bord plaats men in het midden de pleurotten en daarop de rauwe blaadjes spinazie die we kruiden met wat peper en zout.
Daarop de vis naperen met de saus en afwerken met de garnalen en een takje dille.