Kip, zwartpootkip, dragonsausje, platte de Florenville, groene groentjes
Porties 4pers
Ingredienten
4kippenborsten
4kippenpilons
kippenkruiden
aardappelen
kurkuma
witte wijn
1botdragon
watdragongedroogde uit potje
tomatensap
2sjalotten
mondaminwitte, bindmiddel
olijfolie
snijbonen
mange tous
erwtjesdiepvries
boter
Instructies
De kip goed kruiden en aanbakken verder in een voorverwarmde oven op 200° garen de kip mag niet volledig uitgebakken zijn daar deze anders veel te droog is
De saus een sjalot fijn versnipperen en in boter aanstoven de stengels van de dragon en een weinig gedroogde erbij en bevochtigen met de witte wijn laten trekken en daarna een goed glas tomatensap toevoegen en op een zacht vuurtje laten trekken op smaak brengen met peper en zout en wat kippen pasta
Doorsteken binden en op het eind voegt men er de versnipperde blaadjes dragon bij af smaken
De aardappelen wassen en in gelijke brokken snijden kruiden kippenkruiden en kurkuma
Mengen olijfolie en in een warme oven voorgaren gedurende een 20à25 min bij gebruik terug opwarmen in de oven
De groentjes beetgaar koken soort per soort en deze in ijswater koelen voor het behouden van de kleuren
Bij elkaar doen daarop de diepgevroren erwtjes kruiden peper zout en een weinig muskaat
Gesmolten boter met fijngesneden gestoofde sjalotten erbij en opwarmen voor gebruik