----------Voorbereiding
Laat de bladerdeeg 15 minuten ontdooien op kamertemperatuur
Rol het bladerdeeg uit. +/- 25 cm breed. Leg 2 plakken deeg in elkaars verlengde. Bevochtig de naad met wat water. Laat de plakken +/- 1,5cm overlappen en rol verder uit tot de lengte van de bakplaat.
Beboter de bakplaat en schik er het uitgerolde bladerdeeg op.
----------Vulling:
Schil de appelen en snij in kleine blokjes van +/- 1,5 cm. Besprenkel met het citroensap.
Meng de suiker, de kaneel en de rozijnen onder de in blokjes gesneden appelen.
----------Bodem:
Verhit de boter en laat het paneermeel enkele seconden bakken. Meng er de gemalen amandelen onder.
----------Buitenkant:
Roer het ei goed los.
----------Bereiding.
Strijk de helft, in de lengte, van het bladerdeeg in met het gebakken paneermeel en amandelen. Laat aan de randen 1 à 2 cm vrij en bevochtig deze met water.
Schik er de gemengde appelstukjes over.
Vouw dicht en druk de randen goed aan.
Maak een paar inkepingen met een mes.
Strijk de strudel in met het losgeklopte ei.
----------Afbakken en opdienen.
Laat 35 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 220°.
Dien op met een bolletje vanille ijs.