Asperges. Tagliatelle van rauwe asperges met gerookte zalm -815-
Porties 4pers
Ingredienten
4aspergeswitte
4sneetjeszalmgerookte
2eetlepelschardonnayazijn
1eetlepeldijonmosterd
1eetlepelhoninglopende
4takjesDille
enkeledruppelscitroensap
Roze peperbolletjes
2eetlepelsolijfolie
pezo
Instructies
Schil de asperges zodat de harde schil en de onderkant verwijderd zijn.
Snij ze in lange slierten (tagliatelle) met de mandoline of met de dunschiller.
Maak de dressing met de olijfolie, de chardonnayazijn, de mosterd, de honing, de dille, peper en zout en wat citroensap.
Roer de aspergeslierten onder de dressing, laat een tiental minuutjes marineren.
Snij de plakjes gerookte zalm in lange slierten en meng ze onder de aspergeslierten en de dressing.
Notities
Dresseren
Serveer in martiniglazen.
Kneus de roze peperbolletjes en strooi over de glaasjes.
Werk af met een takje dille.