Ga terug Email Link
Afdrukken

Crème brûlée met kaneel en sinaasappelrasp -847-

Porties 4

Ingredienten

  • 250 ml room
  • 250 ml melk
  • 12 ei dooiers
  • 100 gram kristalsuiker
  • Rasp van 2 sinaasappels
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 eetl. Bruine suiker
  • 2 eetl. kristalsuiker

Instructies

  • Giet de room en de melk in een kookpot. Voeg de kaneel en sinaasappel rasp toe aan het mengsel van room en melk.
  • Verwarm het mengsel op een matig vuur, zodat de kaneel en sinaasappel smaak kunnen afgeven. Roer regelmatig eens met de garde. Het mengsel hoeft niet te koken!
  • Klop de dooiers los met de garde en voeg er 100 gram kristalsuiker aan toe. Meng alles zorgvuldig, maar let erop dat je het mengsel niet bleek en schuimig klopt.
  • Giet het warme mengsel van melk en room al roerend bij het mengsel van eigeel en suiker. Verwijder de kaneelstokken.
  • Laat dat mengsel nu rusten tot het beetje schuim op het mengsel verdwenen is (ongeveer 20 tot 30 minuten).
  • Verwarm de oven voor op 90°C.
  • Vul de schaaltjes met het eiermengsel en plaats ze op de ovenschaal.
  • Bak de crèmes brûlée gedurende 1 uur in de oven van 90°C.
  • Meng 2 eetlepels kristalsuiker en 2 eetlepels bruine suiker in een blender. Maal alle suiker fijn.
  • Strooi een fijn laagje van de suikermix over het oppervlak van elk schaaltje met crème. Gebruik een zeefje om een egaal laagje te verkrijgen.
  • Smelt de suiker met behulp van de gasbrander.