Zeeduivel, met spek gelardeerd -086-

Zeeduivel, met spek gelardeerd
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Zeeduivel, met spek gelardeerd
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediƫnten
Porties:
Instructies
  1. Doorrijg elke medaillon met drie dikke spekrepen met behulp van een doorrijgnaald en bewaar deze in de koelcel.
  2. Was de krieltjes grondig en gaar deze in water met heel veel gehakte dragonstengels.
  3. Snijd de mergpompoenen in lange brede slierten en emondeer de pepers en tomaten en snijd deze eveneens in slierten.
  4. Stoof de parures van de groenten met wat olie, look, basilicum en enkele lavendelbloempjes.
  5. Laat deze groenten gedurende 1 uur zachtjes sudderen en wrijf dan door een fijne zeef.
  6. Sauteer de groenten julienne en werk af met het doorgezeefde groentevocht (opgepast de groenten moeten maar knapperig gaar zijn). Schroei de medaillons en laat verder garen.
Notities

Leg de medaillon centraal op een groot bord. Schik op 2 centimeter van de vis de groenten rond. Leg de krieltjes links boven in de groenten met enkele gefruite basilicumblaadjes en tomatenschillen