Bavarois van asperge, gemarineerde aardbei en espuma van basilicum -818-

Bavarois van asperge, gemarineerde aardbei en espuma van basilicum -818-
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Bavarois van asperge, gemarineerde aardbei en espuma van basilicum -818-
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Asperges
Gemarineerde aardbeien
Espuma van basilicum
Porties: pers
Instructies
Asperges
  1. Schil de asperges rondom. Doe deze met de suiker en het merg van de vanille in een vacumeerzak en stoom voor een 8-tal minuten op 100°C
  2. Week de gelatine in koud water.
  3. Haal de asperges uit de vacumeerzak (warm) en doe deze met het vocht, de vanille en suiker uit het zakje in een blender. Voeg de gelatine toe en mix volledig glad.
  4. Klop de room lobbig en spatel onder de aspergecrème.
  5. Stort in vormen en laat opstijven.
Gemarineerde aardbeien
  1. Snijd de kroon van de aardbeien en halveer ze.
  2. Kneus de tak pepermunt en doe in een bakje samen met de bloemsuiker, sinaasappelsap en oranjebloesemessence.
  3. Voeg de gehalveerde aardbeien toe en schep af en toe om met een lepel.
Espuma van basilicum
  1. Mix de basilicum in de wijn tot deze zijn kleur, smaak en aroma heeft afgegeven. Zeef door in een steelpan en voeg de suiker en het eigeel toe.
  2. Klop op laag vuur gaar en luchtig, als een sabayon.
  3. Laat de sabayon afkoelen tot kamertemperatuur en voeg de room toe.
  4. Doe het geheel in een sifonfles en draai er 2 gaspatronen op.
Notities

Dresseer de 3 elementen (aspergebavarois, aardbeien en espuma) op een bord en garneer met jonge scheuten basilicum en bloedzuring.