Archieven

Zalmroyal, gebakken op aardappelbedje -125-

Afdrukken

Gebakken zalmroyal op aardappelbedje

Porties 6

Ingredienten

  • 1100 g zalm filets, royal is enkel de bovenzijde van de zalm
  • 4 aardappelen Niclolas
  • 2 botten asperges witte
  • 2 botten asperges groene
  • 1 flesje witbier Hoegaerden
  • 6 eieren
  • 250 g boter
  • sesamolie
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Schil de asperges en kook ze gaar in ruim kokend gezouten water.
  • Hou ze daarna warm onder een vochtige warme handdoek.
  • Snij de zalmroyal in stukken van 4 cm.
  • Kruid en bak lichtjes krokant in de sesamolie.
  • Was de aardappelen en snij ze in ronde schijven van max. 3 mm. dik.
  • Fruit aan in de boter tot ze goudbruin zijn.
  • Wanneer alles gaar is de mousseline opkloppen.
  • Warm het bier lichtjes in een steelpan en voeg er de dooiers aan toe.
  • Klop stelselmatig op zoals een sabayon.
  • Schik nu op warme borden de aardappelen in rosace in het midden en daarop de zalmstukjes.
  • Versier met de asperges in kleurverschil rondom de zalm en oversaus met de mousseline.

De roos -070-

Afdrukken

De roos

Porties 10

Ingredienten

  • 7 dl witbier
  • 2 dl grenadine
  • 2 citroenen
  • Ijsblokjes

Instructies

  • Voeg al deze ingrediënten samen in een blender en shake het geheel net voor het opdienen.
  • Serveer in een rode wijnglas en zorg er voor dat iedereen een schuimkraag van 1,5 cm op het glas heeft.