Sint Jacobsnoten, gemarineerde met gerookte paling
Porties 6 personen
Ingredienten
- 12 coquilles
- 400 g paling gerookte
- 1/2 Citroen het sap
- 1 blaadje gelatine
- 300 g room
- 5 radijsjes fijne schijfjes
- waterkers
- pezo peper van de molen
- _____voor de bieslook vinaigrette:
- 200 ml room
- 100 ml zure room
- 2 eetlepel bieslook fijngehakt
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 eetlepel Citroen sap van
- pezo
- vinaigrettekruiden droge
Instructies
- Maak de gerookte paling schoon, gebruik 100 gram om er mooie dobbelsteentjes van te snijden
- Doe de overige 300 gram in de cutter.
- Voeg het sap van een halve citroen, een geweekte gelatineblaadje en 300 gram licht opgeklopte room toe.
- Kruid met peper en zout. Doe de palingmousse in een spuitzak en leg in de koeling.
- Maak de bieslookroom.
- Snij de coquilles in fijne plakjes.
- Bediening:
- Neem een plat bord, spuit hier een laagje van de palingmousse op.
- Schik de plakjes coquille er mooi bovenop.
- Kruid met peper en zout.
- Werk af met de blokjes paling, de schijfjes radijs, een lepeltje haringkaviaar en verse kruiden (waterkers, scheuten, cress …). Besprenkel net voor het serveren met bieslookroom.