Archieven

Provençaalse soep met Pistou -058-

Afdrukken

Provençaalse soep met Pistou

Porties 4

Ingredienten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui grote, fijngehakt
  • 450 g tomaten rijpe, zonder pitjes en fijngehakt
  • 250 g sperziebonen in stukjes
  • 1 in courgette stukjes
  • 2 aardappelen geschilde in dobbelsteentjes
  • 60 g bonen witte, gedroogde en zachtgekookte witte
  • 3 eetlepels vermicelli gebroken
  • _______Pistou :
  • 2 tenen look gehakte
  • 1 handje basilicum vers gehakte
  • 3 eetlepels olijfolie
  • pezo

Instructies

  • Verhit de olie in een grote pan en fruit de uien tot ze zacht en transparant zijn.
  • Voeg de tomaten toe, laat ze 10-15 minuten smoren en roer regelmatig.
  • Voeg 1,5 liter water, en zout en peper naar smaak toe en breng aan de kook.
  • Voeg de sperziebonen, courgettes en aardappelen toe en laat alles 10 minuten koken.
  • Voeg de witte bonen met hun kookvocht en de vermicelli toe.
  • Roer goed en laat sudderen tot alles zacht is.
  • Voeg eventueel nog zout en peper toe en houd de soep heet.
  • Pistou:
  • Pureer de knoflook en basilicum niet te fijn in de keukenmachine of blender, of gebruik een vijzel.
  • Maak een groene pasta door de olie in een dun straaltje toe te voegen.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Roer de pistou vlak voor het opdienen door de soep.
  • Bestrooi de soep aan tafel met geraspte emmentaler.
  • Opmerking : De soep laat zich goed opwarmen, maar voeg de pistou altijd pas op het laatste toe.