Archieven

Peer met chocolade, brownie en crème van advocaat. -795-

Peer met chocolade, brownie en crème van advocaat. -795-
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Peer met chocolade, brownie en crème van advocaat. -795-
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Instructies
Bereiding peren
  1. Schil de peren, pocheer in water met de rest van de ingrediënten
Bereiding chocolademousse
  1. Smelt de chocolade au bain marie, klop de eigelen op met de suiker tot een ruban, spatel de gesmolten chocolade eronder, spatel de stevig opgeklopte eiwitten onder het mengsel.
  2. Meng de half opgeklopte slagroom onder de massa.
  3. Laten opstijven in frigo.
Bereiding advocatencrème
  1. Klop de slagroom met de vanille suiker stijf, meng de mascarpone en tenslotte de advocaat eronder.
  2. Vul af in een spuitzak.
Bereiding brownie
  1. Snij in blokjes
Notities

Afwerking
Snij de peren in blokjes.
Bouw een glaasje op met de peer de blokjes brownie en spuit hier en
daar een toefje advocaten crème en chocolademousse er tussen.
Garneer met een takje munt

Valentijns gebak -728-

Valentijns gebak
Recept Afdrukken
Porties
8 pers
Porties
8 pers
Valentijns gebak
Recept Afdrukken
Porties
8 pers
Porties
8 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. _________Voor de biscuit
  2. De eieren samen met de suiker en vanille opkloppen tot we een witgele brij bekomen
  3. De gezeefde bloem er beetje bij beetje voorzichtig onder spatelen
  4. Dit in de geboterde vorm doen en afbakken in een voor verwarmde oven op 2oo ° gedurende een 30 tal minuten
  5. _______Voor de afwerking
  6. De ananas in stukjes snijden en het sap wat inkoken en mengen met de gekozen drank
  7. De slagroom met de suiker opkloppen
  8. De koek in 2 snijden en de onderste laag besprenkelen met de jus. De stukjes ananas verdelen en bestrijken met de room
  9. Het bovenste gedeelte eveneens besprenkelen en terug op de onderste plaatsen
  10. De koek in smeren met de room en afwerken met schilfers chocolade en hartjes

Worteltaart -540-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
worteltaart
Recept Afdrukken
worteltaart
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. De garnituur heel goed mengen.
  2. Alles goed mengen met een elektrische klopper, in een bakvorm doen die ingevet is en met wat bloem bestrooien.
  3. In een voorverwarmde oven (180°) gedurende een 50 à60 minuten bakken.
  4. Uit de vorm halen, laten afkoelen en met de garnituur bestrijken