Archieven

Tonijn, gepaneerd -777-

Tonijn, gepaneerd
Recept Afdrukken
Porties
10 hapjes
Porties
10 hapjes
Tonijn, gepaneerd
Recept Afdrukken
Porties
10 hapjes
Porties
10 hapjes
Ingrediënten
Porties: hapjes
Instructies
  1. Tonijn in sashini, dunne plakjes, snijden.
  2. Wasabi en spjasaus mengen. De tonijn plakjes hiermee bestrijken.
  3. Crumble aanmaken. De wasabi erwten grof malen en mengen met de furikake mix
  4. De tonijn paneren in de crumble Op stokjes steken en afwerken met de gemarineerde gember.

Tonijn, rilette -775-

Tonijn, rilette
Recept Afdrukken
Porties
10 Toatstjes
Porties
10 Toatstjes
Tonijn, rilette
Recept Afdrukken
Porties
10 Toatstjes
Porties
10 Toatstjes
Ingrediënten
Porties: Toatstjes
Instructies
  1. De tonijn laten uitlekken
  2. Alle ingrediënten tezamen fijn cutteren zodat men een mooie homogene smeerbare massa bekomt. Goed op smaak brengen
  3. Het brood verdeeld men in schijven van een halve centimeter en bakken deze af in een pan of oven
  4. De toastjes bestrijken met de rilette en afwerken met wat bieslook
Notities

Heel simpel maar lekker moet niet altijd ingewikkeld zijn

Tonijnsalade, Italiaanse op een toastje -688-

Tonijnsalade, Italiaanse op een toastje
Recept Afdrukken
Tonijnsalade, Italiaanse op een toastje
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Verwarm de oven op 250 graden.
  2. Meng de mascarpone met de uitgelekte tonijn en de fijngehakte ansjovissen
  3. Snij de zongedroogde tomaten en basilicum fijn. Meng onder de salade.
  4. Kruid met peper, zout en oregano.
  5. Rooster een paar pijnboompitten in een droge pan lichtbruin. Roer regelmatig zodat ze niet aanbakken. Laat afkoelen.
  6. Snij de ciabatta in dunne plakjes, bestrijk ze met olijfolie en gril ze kort boven in de oven van 250 graden (blijf erbij want dit gaat snel)
  7. Beleg de toastjes met de tonijnsla.
  8. Werk af met pijnboompitten en een blaadje rucola of basilicum.
Notities

Deze tonijnsalade maak je met onder andere pijnboompitten en mascarpone. De salade kun je op voorhand maken. Het beleggen van de toastjes doe je best pas als je gasten arriveren. Extra tip: de tonijnsla kun je ook op de boterham smeren natuurlijk.

Sushi met tonijn en zalm -675-

Sushi met tonijn en zalm
Recept Afdrukken
Porties
25 porties
Porties
25 porties
Sushi met tonijn en zalm
Recept Afdrukken
Porties
25 porties
Porties
25 porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Kook de rijst gaar en meng er de azijn, de suiker, peper en zout door.
  2. Hak de lente uitjes, gember en de koriander en meng door de rijst.
  3. De vissen versnijden we in lange repen.
  4. De nori blaadjes beleggen met de rijst, daarop de vis en met behulp van een bamboe matje strak op rollen.
  5. In de koelkast laten afkoelen, snijden .
  6. Serveren met wat wasabi en apart soja saus.

Vitello tonato -588-

Vitello tonato
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Vitello tonato
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Het vlees kruiden en mooi aan kleuren de groentjes en de kruiden toevoegen gevogelte fond erop
  2. Aan de kook brengen en op een zacht vuurtje garen
  3. Het vlees afkoelen en in fijne plakjes snijden
  4. Men bereid de mayonaise brengen deze op smaak en mixt er het tonijn vlees onder goed mixen en de kappertjes en ansjovis onder mixen af smaken
  5. De rest van de kappertjes bakken we kort in een hete olie
  6. Opdienen:
  7. Een mooi koud plat bord binnen in inwrijven met een scheutje olijf olie wat zeezout erop en een draai van de peper molen
  8. De fijne schijfjes vlees erop schikken en er wat saus oven lepelen (niet overdrijven men kan nog saus apart bij geven)
  9. Afwerken met de gebakken kappertjes en wat rucolla sla
  10. Zeer fris opdienen

Tonijn, torentje met koriander -464-

Tonijn, torentje met koriander
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Tonijn, torentje met koriander
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. De pastinaak snijdt men in fijne schijfjes waarna we er mooie kleine rondjes in uitsteekt, die men dan in wat water en kurkuma beetgaar kookt. Men laat ze in het vocht afkoelen en drogen ze daarna af in een handdoek.
  2. De tonijn snijden we in mooie, gelijke, kleine dobbelsteentjes die we dan afkruiden met peso, de fijn gesneden koriander, wat limoen zeste’s en sap en goede olijfolie.
  3. Koel bewaren en zo weinig mogelijk in roeren.
Notities

Op een groot bord maakt men met behulp van een ronde vorm een mooi torentje waarrond we de schijfjes pastinaak leggen. We versieren het geheel met stukjes kerstomaat. Op het torentje plaatst men een mooi plukje scheutjes en daarop een mooie bloem. Men werkt af door een draai met de pepermolen op het bord en enkele druppels olijfolie.

Tonijn, gebakken in makirol met avocado en mango -422-

Tonijn, gebakken in makirol avocado en mango
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Tonijn, gebakken in makirol avocado en mango
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Kruid de tonijn met peper en zout. Bak de tonijn in een zeer hete pan 20sec aan beide zijden. Snij de tonijn in vinger dikke
  2. reepjes. Verdeel de rijst over de norivellen. Plaats in het midden overlangs de mango, avocado en tonijn op het rijst. Rol op
  3. met behulp van een bamboe sushi tapijtje. Snij de rol in 2cm dikke schijven. Serveer met soja en wasabi.

Tonijn. Tartaar van geelvin tonijn met limoen en koriander -404-

Tonijn. Tartaar van geelvin tonijn met limoen en koriander
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Tonijn. Tartaar van geelvin tonijn met limoen en koriander
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. De pastinaak snijdt men in fijne schijfjes en steken deze uit in mooie kleine rondjes die men dan in wat water en kurkuma beetgaar garen in het vocht laten afkoelen en daarna drogen in een handdoek
  2. De tonijn versnijden we in mooie gelijke kleine dobbelsteentjes die men dan afkruid met peso en de fijn gesneden koriander wat limoen zeste’s en sap en goede olijf olie
  3. Koel bewaren en zo weinig mogelijk in roeren

Tonijn, salade Niçoise -370-

Tonijn, salade Niçoise
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Tonijn, salade Niçoise
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Men reinigt de sla en de rest van de groentjes
  2. De boontjes koken we beetgaar in kokend gezouten water en schrikken deze in ijskoud water
  3. De ui en de paprika snijdt men in ringen
  4. De tomaat wordt gepeld en in 8 stukken gesneden
  5. De eieren snijdt men in kwartjes (4)
  6. Men maakt een vinaigrette van de olijf olie en de azijn voeg er de gehakte sjalot en het teentje look aan toe afsmaken peper en zout
  7. Tenslotte laat men de tonijn uitlekken
  8. Bediening :
  9. Op een groot koud diep bord
  10. Men schikt eerst de gekruide sla en in het midden legt men wat boontjes daarop komt de tonijn rond de tonijn werkt men mooi af met de kwartjes ei en tomaat als ook de olijven de paprika en de ansjovis
  11. Men bestrooit alles met wat ui ringen doe er wat vinaigrette over en bestrooi rijkelijk met de gehakte peterselie
Notities

Als men dit maakt als hoofdgerecht voegt men er nog fijne plakjes aardappelen bij Men kan verder afwerken met een bloem van radijsjes Indien men meer rauwkost wil geven we dit apart er bij