Tongfilet, pralines van met Gandaham
Ingredienten
- 1 courgette
- 12 tomaatjes gekonfijte zongedroogde
- 12 tongfilets 3 zeetongen gefileerd
- 6 sneetjes Gandaham
- pezo
- 1 sneetje ganzenlever terrine van
- 1 dl rode porto
- 300 g kalfsfond
- 150 g boter
- 4 aardappelen
- 3 eetlepels karnemelk
- bieslook
- peterselie
Instructies
- Schil de courgette en snijd ze in lange schijven met een dunschiller of mandoline.
- Snijd de sneetjes Gandaham overlangs middendoor.
- Snijd de tomaatjes in reepjes.
- Leg de tongfilets open en beleg ze met de ham, daarop de courgette en tomaat.
- Kruid goed met peper en zout.
- Verdeel de ganzenlever in kleine stukjes op de zeetong.
- Rol de zeetongfilets vast op en leg in een braadslede. Laat garen in de oven: 15 minuten op 150° C.
- Laat de porto en de kalfsfond inkoken tot 1/3, kruid met peper en zout en monteer met stukjes koude boter.
- Schil de aardappelen en gaar ze tot ze zacht zijn. Pureer, kruid met peper en zout en werk af met de karnemelk, fijngesneden bieslook en peterselie.
- Dresseer de pralines in een bord en nappeer met de saus en de aardappel puree werk af met een takje peterselie.