Archieven

Gehakt, humus Texmex -665-

Afdrukken

Gehakt, humus Texmex

Porties 4 personen

Ingredienten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui fijn gehakt
  • 2 teentjes look
  • 500 g gehakt rundsvlees
  • 2 theelepels Paprika poeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel koriander poeder
  • 1/2 theelepel chili poeder
  • 1 theelepel suiker bruine
  • 300 ml runderbouillon
  • 1 eetlepel tomaatconcentraat

Instructies

  • Ui en vlees bakken, 20min
  • Look, specerijen, suiker, pezo 10 min onder deksel
  • Voeg bouillon en concentraat aan toe, 10 min
  • Serveer met guacomole, tomaat – koriander salsa
  • Partjes brood, chili saus, geraspte kaas

Shakshuka -657-

Afdrukken

Shakshuka

Porties 4 personen

Ingredienten

  • 750 g pruimtomaten gepeld
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 chili peper gehakt
  • 2 uien fijngehakt
  • 100 g chorizo in dunne plakjes
  • 1 eetlepel tomaatconcentraat
  • 1/2 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel paprikapoeder gerookt
  • pezo
  • 8 eieren
  • oregano Gedroogde
  • brood

Instructies

  • Ui en chil’s aanstoven, voeg chorizo aan toe +/- 6 min
  • Tomaten concentraat, paprikapoeder, pezo 30 min
  • Maak torekens en breek hierin de eieren 5-10 min. Eieren pocheren
  • Kruid met oregano