Archieven

Visschelpje, gegratineerd. -563-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Visschelpje, gegratineerd.
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Visschelpje, gegratineerd.
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. De vissen opkuisen en garen
  2. De scampi en de nootjes opbakken
  3. Een witte wijn saus maken met het sjalotje en de wijn vis fumet en de room door een zeef steken en afmaken peper en zout en een scheutje citroensap
  4. De vis in een vuurvaste schotel schikken (of een diep bord ) de garnaaltjes en de gebakken champignons er op mooi naperen met de saus wat kaas erover en in een voorverwarmde oven gratineren
  5. Opdienen op een bordje met een dentelle papier

Sint Jacobs vruchten, carpaccio met witloof -468-

Sint Jacobs vruchten, carpaccio met witloof
Recept Afdrukken
Porties
2
Porties
2
Sint Jacobs vruchten, carpaccio met witloof
Recept Afdrukken
Porties
2
Porties
2
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Men reinigt het vlees en snijdt dit in drie à vier ronde schijfjes naargelang de dikte.
  2. Dit plaatst men op een plaat, kruiden met peper zout en fijn gehakte dille, daarna marineren met wat witte wijn, olijfolie en limoen sap. We laten dit een klein uurtje in de koelkast marineren.
  3. Ondertussen snijden we een fijne julienne van witloof en leggen dit direct in koud water. We spoelen dit en drogen het dan in een sla zwierder.
  4. Daarna mengen met een beetje peper, zout, en de in julienne gesneden, chorizo en een weinig mayonaise, afsmaken.
Notities

Op een groot koud bord: in het midden een torentje van het witloof, er rond de schijfjes vruchtvlees, een draai van de pepermolen en men werkt af met een bosje scheutjes en wat gehakte dille.

Sint-Jacobsvruchten op mini brochette met chorizo -409-

Sint-Jacobsvruchten op mini brochette met chorizo
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Sint-Jacobsvruchten op mini brochette met chorizo
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Men laat de brochette stokjes in lauw water weken
  2. De ratte aardappel kookt men beetgaar met de pel en daarna verwijderen we deze
  3. De chorizo versnijdt men in schijfjes die men dan in vier plooit
  4. Men versnijdt de aardappel in blokjes
  5. Men maakt de brochettes als volgt
  6. Eerst een stukje aardappel dan een schijfje chorizo dan een coquille
  7. Dit alles bakt men dan gaar of in de oven of in een pan
  8. Voor het opdienen een draai met de pepermolen een beetje tijm er op en als laatste wat fijn zeezout
  9. Bediending
  10. Op een klein bordje met een dentelle

Sint-Jacobsnoot met asperges -378-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Sint-Jacobsnoot met asperges
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Sint-Jacobsnoot met asperges
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. men reinigt de asperges en snijden deze in schuine stukjes van
  2. ongeveer 2 cm en staemen of koken deze beetgaar daarna
  3. peper en zout e een weinig muskaat noot. De st jacobs nootjes
  4. worden gereinigt en verweiderd van de koraal. Deze bakt men op
  5. op het allerlaatste ogenblik in boter en wat olijf olie zeer vlug juist
  6. goed aankleuren en kruiden ( juist warm van binnen anders zijn
  7. deze te droog)
  8. de saus men maakt een reduktie van wat wijn azijn en kippen
  9. boullion, voegen er wat room bij en laten terug inkoken
  10. roeren er de harde boter door en brengen op smaak
  11. opdienen
  12. op een warm indien mogelijk een rechthoekig bord
  13. plaats men 4 lepels asperges de nootjes erop en rondom
  14. enkele streepjes saus de rest van de saus dient men apart op
  15. afwerken met platte peterselie

Sint Jacobs vruchten, carpaccio -345-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Sint Jacobs vruchten, carpaccio
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Sint Jacobs vruchten, carpaccio
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Men reinigt het vlees en snijdt dit in drie à vier ronde schijfjes afhankelijk van de dikte.
  2. Men legt dit op een plaat en kruidt met peper, zout en fijn gehakte dille.
  3. Daarna laten we het dit een klein uurtje in de koelkast marineren in een mengsel van witte wijn, olijfolie en limoen sap.
  4. Ondertussen snijdt men een fijne julienne van ons witloof en legt dit onmiddellijk in koud water.
  5. We spoelen, en drogen het dan in een sla zwierder.
  6. Daarna mengen met een beetje peper, zout en de, in julienne gesneden, chorizo en tenslotte afsmaken met een weinig mayonaise.
Notities

Op een groot koud bord met in het midden een torentje van witloof en er rond de schijfjes vruchtvlees. Nog een draai van de pepermolen en men werkt af met een bosje scheutjes en wat gehakte dille. Tips van de chef: Indien mogelijk, de volledige schelpen zelf openen. Verser en lekkerder kan niet

Sint-Jacobsnootjes op een bedje van groentenoedels -191-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Sint-Jacobsnootjes op een bedje van groentenoedels
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Sint-Jacobsnootjes op een bedje van groentenoedels
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Instructies
  1. Men maakt een reductie van fijn gesneden sjalotten, witte wijn (1 glaasje), 1 koffielepel rode wijnazijn.
  2. Na het inkoken de room toevoegen en opnieuw laten inkoken.
  3. “ Monter au beurre”, een weinig vanille extract aan toevoegen en afsmaken met safraan.
  4. De groentjes in lange julienne snijden en apart in gezouten kokend water laten gaar blancheren.
  5. Daarna onmiddellijk in ijswater leggen voor behoud van de kleur.
  6. Indien nodig snel opwarmen in boter en peper en zout.
  7. De St Jacobsnootjes in geklaarde boter kleuren, bestrooien met wat zout en pepermolen.
  8. Een St Jacobsnoot is snel gaar, langs beide kanten kleuren is voldoende.
Notities

De groentjes in het midden van het bord; de St Jacobsnootjes rondom en naperen. Werk af met de platte peterselie.