Archieven

Zwarte woud taart -752-

Afdrukken

Zwarte woud taart

Porties 1 taart

Ingredienten

  • 1 springvorm
  • 150 g bloem
  • 25 g cacaopoeder zwart
  • 6 eieren
  • 175 g suiker fijne
  • 500 g kersen op sap
  • 1 scheutje kirsch
  • 1 soeplepel Maïzena
  • 0,75 l opkloproom
  • 3 soeplepels bloemsuiker
  • 100 g chocolade bittere

Instructies

  • De oven voorverwarmen op 180°. De springvorm inboteren en bebloemen
  • De eidooiers samen met de fijne suiker opkloppen tot we een mooie homogene witte massa bekomen De gezeefde bloem en cacaopoeder met een spatel onder spatelen
  • De eiwitten met een snuifje zout tot sneeuw kloppen en eveneens onder spatelen
  • Alles in de bakvorm doen en een 20 min afbakken Laten afkoelen op een roostertje
  • Het kersensap laten inkoken eventueel met wat maïzena binden de kersen erbij en een weinig kirsch. Laten afkoelen
  • De room met de bloemsuiker stijfkloppen
  • De bittere chocolade in krullen trekken met een fijn schiller
  • De taart in het midden door snijden en beide kanten een weinig besprenkelen met de kirsch. Bedekken met de room De kersen zonder sap erop en terug dicht vouwen
  • De rest van de room verdelen over de gehele taart. Afwerken met enkele kersen en de gekrulde chocolade

Kaastaart met cuberdons -461-

Afdrukken

Kaastaart met cuberdons

Ingredienten

  • springvorm
  • 350 g kaas volle platte
  • 3 eieren wit en geel apart
  • 100 g suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 dl slagroom
  • 16 g gelatine blaadjes geweekt in water en opgelost in 2 eetlepelsepels warm water.
  • 200 g cuberdons
  • 1,5 dl water
  • ______Voor de taartbodem
  • 75 g boter
  • 100 g chocoladekoekjes
  • 100 g koekjes volkoren

Instructies

  • Eerste werk: de rode neuzen fijn hakken en smelten in 1,5 dl water.
  • De taartbodem bedekken met boterpapier,
  • De boter smelten en de fijn gestampte koekjes aan toevoegen. De bodem bedekken en goed aandrukken.
  • Eidooiers en de suiker goed mengen. De platte kaas en de room en het vanille extract mengen en de room met de gesmolten gelatine erbij doen, goed mengen.
  • De eiwitten tot sneeuw kloppen en mengen au ruban.
  • Op de koekjes bodem verdelen en besprenkelen met de afgekoelde rode neuzen.