Archieven

Scampi’s. Pad Thai -727-

Scampi's. Pad Thai
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Scampi's. Pad Thai
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Dit gerecht wordt in twee keer bereid, zodat de hitte in de wok optimaal benut wordt.
  2. Doe eerst de tamarindepulp, vissaus en suiker in een pan en laat inkoken tot een gladde saus. Voeg chilipoeder naar smaak toe. Laat intussen de rijstnoedels weken in heet water tot ze plooibaar maar niet mals zijn. Pel de scampi's. Hak de pindanoten en lente-uien grof.
  3. Verhit de helft van de olie in de wok tot de olie begint te roken. Voeg de helft van de rijstnoedels en een kwart van de saus toe. Roerbak kort tot de noedels gaar zijn. Duw de noedels opzij en breek een ei in de wok. Laat 15 à 20 seconden stollen en meng dan onder de noedels. Voeg de helft van de scampi's, pindanoten en sojascheuten toe. Voeg nog een kwart saus toe en roerbak tot alles gaar is.
  4. Werk af met de helft van de lente-uien en schep op een warme schotel. Hou warm terwijl u het recept herhaalt met de rest van de ingrediënten

Kip, filodeeg rolletje -511-

Kip, filodeeg rolletje
Recept Afdrukken
Porties
10 hapjes
Porties
10 hapjes
Kip, filodeeg rolletje
Recept Afdrukken
Porties
10 hapjes
Porties
10 hapjes
Ingrediënten
Porties: hapjes
Instructies
  1. Men kookt de kip gaar en versnijdt ze in kleine reepjes, die men dan in de sojasaus een weinig laat marineren.
  2. de groentjes snijden we in een fijne julienne en bakken deze in wat olijfolie aan. Kruiden met peso en curry. Daarna, de kip erbij en afsmaken.
  3. van de fillobladeren maakt men rechthoeken, niet te groot.
  4. We smeren deze in met olijfolie en doen er dan wat vulsel in, mooi oprollen en de zijkanten goed dicht doen .
  5. Voor gebruik afbakken in de friteuse of oven
Notities

op een bordje met een dentelle papier met een potje soja- en garnalen saus apart.

Pad Mie (ผัดหมีเตี๊ยว) -445-

Pad Mie (ผัดหมีเตี๊ยว)
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Pad Mie (ผัดหมีเตี๊ยว)
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Water koken -noedels spoelen in koudwater en dan 5 min in heet water -afgieten
  2. Prei in stukken snijden
  3. Ajuin in halve ringen
  4. Wok met zonnebloemolie opwarmen prei en ajuin en sojascheuten fruiten vuur zachter zetten en noedels toevoegen kruiden met oestersaus –Maggi –suiker mengen en langzaam opwarmen. Peper toevoegen naar behoefte.

Kippenfilet in filodeeg rolletje met sojasaus -383-

Kippenfilet in filodeeg rolletje met sojasaus
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Kippenfilet in filodeeg rolletje met sojasaus
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. men kookt de kip gaar en versnijdt deze in kleine reepjes die men dan wat marineert in de soyasaus
  2. de groentjes snijdt men in fijne julienne en bakken deze eens in wat olijfolie aan kruiden met peso en curry
  3. de kip erbij en afsmaken
  4. van de filobladeren maakt men rechthoeken niet te groot
  5. smeren deze in met olijfolie en doen er dan wat vulsel in
  6. mooi oprollen en de zijkanten goed dicht doen
  7. voor gebruik afbakken in de friteuse
  8. Bediening
  9. op een bordje met een dentelle papier met een potje soya en garnalen saus apart

Lotte op een bedje van gewokte groenten en blanke botersaus -068-

Lotte op een bedje van gewokte groenten en blanke botersaus
Recept Afdrukken
Porties
6
Porties
6
Lotte op een bedje van gewokte groenten en blanke botersaus
Recept Afdrukken
Porties
6
Porties
6
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Snijd de lotte in fijne médaillons (3 per persoon).
  2. Versnijd alle groenten in een heel fijne julienne en bak deze knapperig gaar in de wok.
  3. Saus:
  4. Sterke reductie van fijngesnipperde sjalotten, 1 dl. ciderazijn, 3 dl. witte wijn, 3 dl. visfumet en bouquet garni.
  5. Wanneer de saus sterk ingekookt is, de bouquet garni verwijderen en monteren met heel koude stukjes boter.
Notities

Opmerking: Wanneer dit gebeurd is, mag de saus niet meer koken. Stoom de lotte in laatste instantie gaar en kruid deze pas nadien met peper en zout.