Archieven

Scampi’s. Pad Thai -727-

Afdrukken

Scampi's. Pad Thai

Porties 4

Ingredienten

  • 1,25 dl vissaus
  • 90 g demerarasuiker rietsuiker
  • 1/2-1 theelepel chilipoeder
  • 250 g rijstnoedels platte
  • 20 scampi's grote rauwe
  • 4 eetlepels pindanoten geroosterde
  • 1 bosje uien lente-
  • 6 eetlepels arachideolie
  • 2 eieren
  • 200 g sojascheuten

Instructies

  • Dit gerecht wordt in twee keer bereid, zodat de hitte in de wok optimaal benut wordt.
  • Doe eerst de tamarindepulp, vissaus en suiker in een pan en laat inkoken tot een gladde saus. Voeg chilipoeder naar smaak toe. Laat intussen de rijstnoedels weken in heet water tot ze plooibaar maar niet mals zijn. Pel de scampi's. Hak de pindanoten en lente-uien grof.
  • Verhit de helft van de olie in de wok tot de olie begint te roken. Voeg de helft van de rijstnoedels en een kwart van de saus toe. Roerbak kort tot de noedels gaar zijn. Duw de noedels opzij en breek een ei in de wok. Laat 15 à 20 seconden stollen en meng dan onder de noedels. Voeg de helft van de scampi's, pindanoten en sojascheuten toe. Voeg nog een kwart saus toe en roerbak tot alles gaar is.
  • Werk af met de helft van de lente-uien en schep op een warme schotel. Hou warm terwijl u het recept herhaalt met de rest van de ingrediënten

Kip, filodeeg rolletje -511-

Afdrukken

Kip, filodeeg rolletje

Porties 10 hapjes

Ingredienten

  • 5 blaadjes filodeeg rechthoekig.
  • 1 kippen filet
  • wat pijpajuin groene
  • 1/2 paprika groene
  • 1 50 g sojascheuten
  • pezo
  • sojasaus
  • garnalensaus facultatief
  • curry

Instructies

  • Men kookt de kip gaar en versnijdt ze in kleine reepjes, die men dan in de sojasaus een weinig laat marineren.
  • de groentjes snijden we in een fijne julienne en bakken deze in wat olijfolie aan. Kruiden met peso en curry. Daarna, de kip erbij en afsmaken.
  • van de fillobladeren maakt men rechthoeken, niet te groot.
  • We smeren deze in met olijfolie en doen er dan wat vulsel in, mooi oprollen en de zijkanten goed dicht doen .
  • Voor gebruik afbakken in de friteuse of oven

Notities

op een bordje met een dentelle papier met een potje soja- en garnalen saus apart.

Pad Mie (ผัดหมีเตี๊ยว) -445-

Afdrukken

Pad Mie (ผัดหมีเตี๊ยว)

Porties 4

Ingredienten

  • 2 pakket einoedels geel
  • 2 prei
  • 2 ajuinen grote
  • 2 soeplepels oestersaus
  • 2 soeplepels suiker
  • peper witte
  • 200 g sojascheuten
  • zonnebloemolie
  • 2 soeplepels maggi

Instructies

  • Water koken -noedels spoelen in koudwater en dan 5 min in heet water -afgieten
  • Prei in stukken snijden
  • Ajuin in halve ringen
  • Wok met zonnebloemolie opwarmen prei en ajuin en sojascheuten fruiten vuur zachter zetten en noedels toevoegen kruiden met oestersaus –Maggi –suiker mengen en langzaam opwarmen. Peper toevoegen naar behoefte.

Kippenfilet in filodeeg rolletje met sojasaus -383-

Afdrukken

Kippenfilet in filodeeg rolletje met sojasaus

Porties 10

Ingredienten

  • 5 Filodeeg rolletjes, als het kan rechthoekig
  • 1 kip filet
  • wat pijpajuin groene
  • 1/2 paprika groene
  • 50 g sojascheuten
  • pezo
  • curry
  • sojasaus of garnalensaus facultatief

Instructies

  • men kookt de kip gaar en versnijdt deze in kleine reepjes die men dan wat marineert in de soyasaus
  • de groentjes snijdt men in fijne julienne en bakken deze eens in wat olijfolie aan kruiden met peso en curry
  • de kip erbij en afsmaken
  • van de filobladeren maakt men rechthoeken niet te groot
  • smeren deze in met olijfolie en doen er dan wat vulsel in
  • mooi oprollen en de zijkanten goed dicht doen
  • voor gebruik afbakken in de friteuse
  • Bediening
  • op een bordje met een dentelle papier met een potje soya en garnalen saus apart

Lotte op een bedje van gewokte groenten en blanke botersaus -068-

Afdrukken

Lotte op een bedje van gewokte groenten en blanke botersaus

Porties 6

Ingredienten

  • 1 kg lotte filet
  • 2 stuks prei
  • 2 staven selder
  • 2 Wortelen
  • 100 g sojascheuten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • witte wijn
  • 500 g boter

Instructies

  • Snijd de lotte in fijne médaillons (3 per persoon).
  • Versnijd alle groenten in een heel fijne julienne en bak deze knapperig gaar in de wok.
  • Saus:
  • Sterke reductie van fijngesnipperde sjalotten, 1 dl. ciderazijn, 3 dl. witte wijn, 3 dl. visfumet en bouquet garni.
  • Wanneer de saus sterk ingekookt is, de bouquet garni verwijderen en monteren met heel koude stukjes boter.

Notities

Opmerking: Wanneer dit gebeurd is, mag de saus niet meer koken. Stoom de lotte in laatste instantie gaar en kruid deze pas nadien met peper en zout.