Archieven

Zalm met frisse kruiden en een coctail van sinaasappel, gember, citroengras en sake -810-

Zalm met frisse kruiden en een coctail van sinaasappel, gember, citroengras en sake -810-
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Zalm met frisse kruiden en een coctail van sinaasappel, gember, citroengras en sake -810-
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. -----Voor de sinaasappelcocktail
  2. Meng alle ingrediënten. Zeef het geheel en dien de cocktail koel op.
  3. -----Voor de zalmmarinade
  4. Meng alle ingrediënten. Smeer de Salma zalm volledig in met de bietenmarinade en laat hem 1,5 uur marineren. Spoel hem dan af onder een dun straaltje water.
  5. Snijd de minivenkels met een mandoline in fijne schijfjes. Leg de venkel in wat ijswater.
  6. Doe hetzelfde voor de radijzen.
  7. Snijd de groene asperges met een dunschiller in fijne schijfjes.
  8. Frituur de ui. Fijn snijden. Laten trekken in melk, bloem errond en frituren.
  9. Snijd de zalm in de lengte in 4 stukken. Leg op elk stuk zalm wat fijngesnipperde kruiden. Voeg de pinda’s en de gefrituurde ui toe en leg de zalm in een diep bord.
  10. Leg er een stukje passievrucht, enkele stukken jonge venkel gekruid met olijfolie, fleur de sel en peper, enkele schijfjes radijs, de aspergeschijfjes gekruid met sesamolie, en wat rode ui op. Werk af met de dille, koriander, munt en eetbare bloemen.
  11. Dien de zalm op met de gekoelde cocktail van sinaasappel, citroengras, gember en sake.

Gressingham eend, witloof, wortel, mango. -806-

Gressingham eend, witloof, wortel, mango. -806-
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Gressingham eend, witloof, wortel, mango. -806-
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. -----Gressingham eendenfilet
  2. Meng de olijfolie, oestersaus, sojasaus, limoen en appelsien.
  3. Snij de eendenfilets in de velkant in en trek deze vacuüm samen met een pollepel van de marinade.
  4. Gaar minimum een uur op 58°C in de Röner en bak beide zijdes aan.
  5. ----Wortelcrème
  6. Gaar de wortelen in de kippenbouillon, hou het kookvocht bij
  7. Versnijd grof 2 sjalotten en stoof deze aan tot ze glazig zijn
  8. Mix de wortelen, sjalotten, komijn en boter samen in de thermomix op 60°C, snelheid 10. Voeg eventueel een paar lepels kookvocht toe als de crème niet glad genoeg is.
  9. -----Witloof
  10. Haal de bittere kern uit de witloofstronken, trek deze in een vacuüm samen met een scheut sinaasappelsap.
  11. Gaar het witloof 40 min in een stoomoven op 84°C. Koel deze af in ijswater. Snij het witloof in twee en bak aan, kruid af met peper en zout.
  12. -----Polenta
  13. Kook de polenta gaar in de kippenbouillon. Laat afkoelen in een diepere schaal. Eens afgekoeld, steek ronde vormen uit.
  14. Bestrooi deze met het gerookt paprikapoeder, bak aan en verwarm deze 3 min. in een oven van 180°C.
  15. -----Saus van mango
  16. Meng de kalfsfond met de mangopuree Monteer de saus op met de boter
  17. Werk het gerecht af met wat gebakken champignons en uitgestoken rondjes mango.
  18. -----Maïsflensje
  19. Meng ½ hoeveelheid flensjesbeslag met ½ hoeveelheid aardappelpuree Bak flensjes en bestrooi met maïs

Eendenfilet met sinaasappel -543-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Eendenfilet met sinaasappel
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Eendenfilet met sinaasappel
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Men reinigt de eenden filets door :
  2. 1) het vet te verwijderen
  3. 2)door inkepingen te maken in het vet.
  4. Daarna kleurt men het vlees in boter en kruidt men het met wat peper en zout. Men bakt het vlees op het laatste moment af in een warme oven ongeveer een 8 à 9 minuten, daarna laat men het vlees wat rusten alvorens te versnijden.
  5. Ondertussen laat men wat suiker en water met een weinig tomaten puree inkoken tot men bijna een karamel bekomt. Deze wordt geblust met een heel klein beetje azijn en daarna met het sinaasappel sap. Men laat dit een weinig sudderen en voegt er daarna wat vlees jus aan toe.
  6. Men smaakt af met peper, zout, een beetje kippen pasta en de Grand Marnier .
  7. De sinaasappel pelt men à vif zodat men juist het vruchtvlees overhoudt waar men dan de beentjes of maantjes uit snijdt.
  8. Met de schil maakt men een weinig zeste, die men gaarkookt in suikerwater.
  9. deze wordt dan bij de saus gedaan. Men werkt af met een weinig boter en eventueel
  10. bindt men wat met maïzena.
  11. Ondertussen bakt men de gaargekookte aardappelen in wat boter en olijfolie goudkleurig af.
Notities

Op een warm bord het vlees onderaan leggen, napperen met de saus en versieren met de sinaasappel maantjes. De aardappelen boven aan het bord en eventueel wat sla vermengt met een beetje olie en azijn.
Tips van de chef: Rood vlees altijd wat laten rusten alvorens het te snijden, zodat het bloed zich met het vlees kan vermengen en men bij het snijden niets verliest. Indien men het vet op de eenden filet laat, bakt men deze in een pan zonder vetstof.

Harvey wallbanger -416-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Harvey wallbanger
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Harvey wallbanger
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Meng de vodka met het sinaasappelsap.
  2. Vul het glas met ijs en giet het mengsel erover.
  3. Werk af met een wolkje Galiano.
  4. Serveer met een sinaasappelpartje en roerstokje.

Bosvruchten, trifle -386-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Trifle van bosvruchten
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Trifle van bosvruchten
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. De bosvruchten diep gevroren mengen met de honing en het sinaas sap
  2. Laten ontdooien
  3. In een glas 3 koekjes verkruimelen en opvullen met de vruchten
  4. De slagroom opkloppen en vermengen met de crème anglaise
  5. Op de vruchten doen en afwerken met de chocolade
  6. Bediening
  7. Op een bordje met een dentelle papier

Mai Thai -308-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Mai Thai
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Mai Thai
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Vermeng 4 cl sinaasapplesap met 4 cl ananassap, 2 cl witte rum, 2 cl triple sec en een likje grenadine en/of citroensap naar smaak.

Paté en croûte -307-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Paté en croûte
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Paté en croûte
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Men schilt de ui en snijdt deze in julienne.
  2. Aanstoven in een weinig olijfolie, suiker aan toe voegen en laten stoven tot men een siroop bekomt, déglaceren met de rode wijn, wat laten inkoken en daarna de jus bijvoegen.
  3. Dit alles op een zacht vuurtje laten garen en inkoken.

Eendelever met een duo van rode ajuin en witloof -219-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Eendelever met een duo van rode ajuin en witloof
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Eendelever met een duo van rode ajuin en witloof
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Porties:

Newyearsdrink -103-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Newyearsdrink
Recept Afdrukken
Porties
6
Porties
6
Newyearsdrink
Recept Afdrukken
Porties
6
Porties
6
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Meng het geheel in een shaker, schud enkele keren stevig en serveer in een champagneflute met een schijfje kiwi als decoratie.

Bananen, geflambeerd met sinaas en vanille-ijs -092-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Bananen, geflambeerd met sinaas en vanille-ijs
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Bananen, geflambeerd met sinaas en vanille-ijs
Recept Afdrukken
Porties
10
Porties
10
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Snij de sinaasappelen à vief en in partjes.
  2. Wring het sap uit de overgebleven vruchtvlees.
  3. Snij de bananen in schijfjes van 1,5 cm..
  4. Laat de boter smelten en doe hierin de banaan en de partjes sinaas en de suiker op een hevig vuur.
  5. Laat even smelten en flambeer met de Grand Marnier.
  6. Voeg het sap toe en laat even doorkoken.
  7. Maak een fijne julienne van de munt en voeg toe.
  8. Verdeel in diepe borden met een quenelle van vanille-ijs.

Zulu -091-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Zulu
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Zulu
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Doe het sinaasappelsap, de wodka, en de Mandarine in een mengbeker.
  2. Laat het mengsel goed afkoelen in de frigo (of diepvries).
  3. Zeef het in een whiskyglas met ijsblokjes.
  4. Laat er een scheutje grenadine in dwarrelen.

Eend. Wilde eend met perzik en sinaasappelsaus -079-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Eend. Wilde eend met perzik en sinaasappelsaus
Recept Afdrukken
Porties
5
Porties
5
Eend. Wilde eend met perzik en sinaasappelsaus
Recept Afdrukken
Porties
5
Porties
5

Martinique -077-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Martinique
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Martinique
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Vermeng en leng eventueel aan met wat soda water.

Apocalyps now -062-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Apocalyps now
Recept Afdrukken
Porties
6
Porties
6
Apocalyps now
Recept Afdrukken
Porties
6
Porties
6
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Meng het geheel in een shaker, schud enkele keren stevig en serveer in een champagneflut met een zeste van sinaas als decoratie.

Bronx -027-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Bronx
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Bronx
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Alles mengen en koel opdienen.
  2. Mag ook met ijsblokjes erbij!!!

Undercover -013-


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/dekookvriendenbe/www/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 254
Undercover
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Undercover
Recept Afdrukken
Porties
1
Porties
1
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Doe de vodka, de Grand Marnier, het sinaasappelsap en het ananassap in een mengglas met de ijsblokjes.
  2. Meng met een roerstokje tot het drankje door en door gekoeld is.
  3. Zeef het in een wijnglas en giet er een scheutje grenadine bij.
  4. Steek 2 korte rietjes in het glas en garneer met een stukje ananas en een cocktailkersje aan een prikker.