Archieven

Irish-coffecream met baileys in glas. -812-

Afdrukken

Irish-coffecream met baileys in glas. -812-

Porties 12

Ingredienten

irish-coffecream

  • 2 eidooiers
  • 60 g suiker
  • 1 blaadje gelatine
  • 1 eetlepel koffie extract
  • 60 ml melk
  • 375 ml room
  • scheutje whisky

Créme van koffie en baileys

  • 150 g suiker
  • 50 g water
  • 50 g koffie sterke
  • 150 g room
  • 25 g baileys

Papierdun koffiekoekje

  • 25 g suiker
  • 20 g water
  • 2 g koffiepoeder
  • 30 g bloemsuiker
  • 30 g bloem
  • 1 eiwit

Instructies

Voorbereiding

  • Gelatine weken
  • Klop de 375 g room tot zachte pieken en zet in de koelkast
  • Weeg alle ingrediënten af en zet alles per bereiding klaar.

Créme van koffie en baileys

  • Laat water en suiker karameliseren
  • Vioeg er de room en de sterke koffie aan toe.
  • Laat lichtjes koken

Irisch coffeecream

  • Laat de melk koken
  • Klop intussen de eidooiers met de suiker (ruban)
  • Giet de melk op de ruban en bind op het vuur (porter à la nappe)
  • Voeg van het vuur de uitgeknepen gelatineblaadjes, de koffie-essence en whisky toe. Laat afkoelen
  • Voeg als het mengsel wat afgekoeld is de geslagen room toe.

Papierdun koffiekoekje

  • Laat water en suiker goed koken en laat afkoelen tot 70° C
  • Voeg er de oploskoffie aan toe en meng
  • Voeg er de gezeefde bloem en poedersuiker aan toe.
  • Voeg op het einde het eiwit toe (goed mengen en mixen)
  • Strijk het beslag dun uit op een siliconenmat
  • Bak in een voorverwarmde oven af op 170°C (5 minuten)

Afwerking

  • Leg eerst een laagje créme van koffie onderaan het glaasje.
  • Daarboven doe je de mousse van Irish coffee
  • Werk af met het koekje.